Brook Preloader

3D animatie

3D animatie: geef uw boodschap een extra dimensie

Naast het creëren van visual effects en het uitvoeren van een secure post production, zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van 3D animaties. Een 3D animatie kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een productuitleg, marketingboodschap, videoclip of bedrijfsfilm. Het belangrijkste is dat u met een 3D animatie letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan uw boodschap geeft. Zo kunt u bijvoorbeeld complexe ideeën beter uitleggen door deze te visualiseren. Een 3D animatie kan op verschillende manieren worden ingezet. Van de combinatie met real footage tot virtual reality en van projection mapping tot product visualisation. Bent u ook geïnteresseerd in het creëren van een 3D animatie? Neem geheel vrijblijvend per mail of telefonisch contact met ons op om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken!

Hoe kan 3D animatie worden toegepast?

Er zijn talloze mogelijkheden met betrekking tot 3D animaties. De meest toegepaste mogelijkheid is product visualisation. In deze vorm wordt in kaart gebracht hoe een bepaald product in elkaar zit, wat de USP’s zijn en/of hoe dit product gebruikt kan worden. Ook maken veel bedrijven een product visualisation van een product dat nog geproduceerd moet worden. Op deze manier heeft de doelgroep al een idee van wat voor product het precies zal worden. Virtual reality is de laatste jaren een opkomend begrip. Deze 360 graden 3D animatie wordt vaak ingezet om het publiek een intensere beleving te bezorgen. Met behulp van een VR-bril wordt u namelijk compleet een andere wereld ingezogen! Ook wordt 3D vaak gecombineerd met real footage. Denk bijvoorbeeld aan de bekende speelfilm Ted, waarbij de beer (Ted) als 3D animatie in echte videobeelden is gemonteerd.

Het plan van aanpak

Storytelling is een belangrijk begrip bij de creatie van 3D animaties. Het verhaal is namelijk de rode draad van de te creëren animatie. Het proces begint altijd met het maken van een conceptidee. Op basis van een gesprek met onze opdrachtgever creëren wij een concept. Zit het concept goed in elkaar? Dan wordt dit verder uitgewerkt en vertaald naar een aantal stijlframes. Deze worden uiteraard net zo lang aangepast tot de opdrachtgever tevreden is met het resultaat. Nadat duidelijk is welke stijl zal worden gehanteerd, wordt het verhaal uitgewerkt in een storyboard. Hierin wordt per scène aangegeven hoe het beeld eruit zal komen te zien. Na goedkeuring wordt dit storyboard vertaald naar daadwerkelijke animaties met bijpassende geluiden. Aanschouw uw prachtige eindresultaat!

Hoe komt een 3D animatie tot stand?

Om een professionele 3D animaties te creëren, wordt software als Redshift en Cinema 4D gebruikt. Uiteraard schuilt er een heleboel techniek achter het creëren van een animatie en is dit klusje niet in een paar tellen geklaard. De animatie begint met het ontwikkelen van een 3D object. Deze techniek heet modelling, waarbij door middel van het vastleggen van verschillende coördinaten een object ontstaat. Wanneer alle objecten binnen een scène zijn gemodelleerd, kan het animeren beginnen. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende camerastandpunten om een zo realistisch mogelijk beeld te realiseren. Nadat de animatie is voltooid, wordt deze voorzien van een bepaalde textuur. Ook wordt licht toegevoegd, zodat de gekozen textuur goed te zien is. Helemaal tevreden met het resultaat? In dat geval wordt het totaalplaatje gerendeerd en is uw 3D animatie klaar voor gebruik!

3D animatie