Brook Preloader

3D animatie

3D animatie: geef uw boodschap een extra dimensie

Naast het creëren van visual effects en het uitvoeren van een secure post production, zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van 3D animaties. Een 3D animatie kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een productuitleg, marketingboodschap, videoclip of bedrijfsfilm. Het belangrijkste is dat u met een 3D animatie letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan uw boodschap geeft. Zo kunt u bijvoorbeeld complexe ideeën beter uitleggen door deze te visualiseren. Een 3D animatie kan op verschillende manieren worden ingezet. Van de combinatie met real footage tot virtual reality en van projection mapping tot product visualisation. Bent u ook geïnteresseerd in het creëren van een 3D animatie? Neem geheel vrijblijvend per mail of telefonisch contact met ons op om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken!

Hoe kan 3D animatie worden toegepast?

Er zijn talloze mogelijkheden met betrekking tot 3D animaties. De meest toegepaste mogelijkheid is product visualisation. In deze vorm wordt in kaart gebracht hoe een bepaald product in elkaar zit, wat de USP’s zijn en/of hoe dit product gebruikt kan worden. Ook maken veel bedrijven een product visualisation van een product dat nog geproduceerd moet worden. Op deze manier heeft de doelgroep al een idee hoe het product eruit komt te zien en over welke specificaties deze zal beschikken. Verder kan 3D animatie ook ingezet worden voor andere informatieve doeleinden of bijvoorbeeld in een video gecombineerd worden met ‘real life’ beeldmateriaal.

Avondje_Staamp!_2018_final_02.00_08_36_22.Still001

Het plan van aanpak

Storytelling is een belangrijk begrip bij de creatie van 3D animaties. Het verhaal is namelijk de rode draad van de te creëren animatie. Het proces begint altijd met het maken van een conceptidee. Op basis van een gesprek met onze opdrachtgever creëren wij een concept. Zit het concept goed in elkaar? Dan wordt dit verder uitgewerkt en vertaald naar een aantal stijlframes. Deze worden uiteraard net zo lang aangepast tot de opdrachtgever tevreden is met het resultaat. Nadat duidelijk is welke stijl zal worden gehanteerd, wordt het verhaal uitgewerkt in een storyboard. Hierin wordt per scène aangegeven hoe het beeld eruit zal komen te zien. Na goedkeuring wordt dit storyboard vertaald naar daadwerkelijke animaties met bijpassende geluiden. Aanschouw uw prachtige eindresultaat!